måndag 22 september 2014

Syster yster-besök och ett värdigt avslut på sommaren...

Vi hann precis ta en promenad runt åkrarna här innan hösten kom på riktigt idag. Nu regnar och blåser det utanför fönstret. (Tydligen kom hösten på besök en sväng redan i morse, då det vräkte ner, men då sov vi flickor och kno gott)
 
En slö måndagsmorgon. Ingen ville gå upp. Med några små matpauser sover Rutan länge, vilket passar mig som handen i handsken. Får se hur länge det håller i sig...

         
Halva familjen Månsson kom med tåget i fredags och for hem efter lunch på lördagen. Syster yster med Edith, Alva och den nya kusinen! Härlig blixtvisit! I oktober ses vi alla syskon hemma på Lopperyd! Efter besöket vilades det lite innan det var dags för korvgrillning på baksidan.
 
Efter besöket hann vi njuta av sista sommarkvällen. Då var det alldeles vindstilla och pyromanen i familjen eldade upp ris, maskätna plankor etc. och sedan grillades det korv och marshmallows.

På återseende!

fredag 19 september 2014

Höst, vykort, innerfönster och bebisgos förstås!

Vädret har inte kunnat vara bättre. Till och med lite för varmt fast det kanske man inte får säga. Och jag kommer väl få äta upp det om några veckor när det regnar och blåser... 

    
Hélène var ju på besök för ett tag sedan för att säga hej till lilla Rut. Hon sa hej till hedenhöskorna och hästen också och vädret var på topp redan då!
  
  
Kno har hängt med på promenader ner till sjön och runt åkrarna och Rut har sovit. Älskar förresten att pumpsäsongen är här! Kommer nog alltid fascineras över alla pumpor överallt på denna ö! Så roligt med pumpor!

  
Medan lilla hjärtat har sovit har jag hunnit fixa lite med min hobbyverksamhet, Eva Forssell ritar. Har tagit lite bilder på affischerna och Ruts rum fick agera "naturlig miljö". Vykort och A4-affischer har fått komma upp i butiken, evaforssell.tictail.com,  och ett eget instagramkonto, @evaforssell_ritar, har skapats. Kika gärna in!

 
Rut sover en hel del om dagarna.

Vykort med kräftskive- och skördefestsmotiv.


Och kalaskort! 

Det går ju med stormsteg mot höstmånaderna, trots att det är svårt att tro i den här värmen. Därför är det nu dags att se över innerfönstren. Förra året gjorde vi inget alls med dem utan mina kära föräldrar hjälpte oss bara att sätta in dem. I år ska de få färg, lagas lite och ses över så att de passar lite bättre. 

 


 
Måtta, dubbelkolla och hitta vilket fönster som ska vara var. Och sedan märka upp så det inte glöms bort förstås. Med en liten tejpbit på glaset och spritpenna så kommer vi ihåg! Banne mig!


 
Skrapa, skrapa, skrapa...

 
Nästa steg blir att måla!

    
Fönterfix är lite lagom ansträngande så en orkar mysa, gosa, gulla och pussa på det lilla livet. Mamma och pappa var på besök i helgen också så Rut fick mysa, gosa och sova länge, länge, länge i mormors famn också. I kväll kommer min syster Kajsa med döttrarna Alva och Edith med tåget för att hälsa på. Härligt mysigt!

 
Mormor och Rutan!

Fridens!

 

torsdag 4 september 2014

Rut kom ut!

Så äntligen är hon här! Efter en lång väntan med bullbak och promenader fram och tillbaka längs bygatan så befinner sig nu det lilla livet på rätt sida om kroppen. Tänker inte gå in på förlossningsminnen här utan nöjer mig med att skänka ett rungande tack till förlossningen i Kalmar! Vilket jobb de gör! Och en stor applåd till alla kvinnor där ute som föder. Vilket hästjobb! Puh! Och till alla partners som är med och stöttar. Heja!

  
Christian hann fixa trädgården, storstäda och tvätta bilen innan det var dags. En måste ju sysselsätta sig så inte väntan blir för seg. Kno satt mest och väntade på trappan (fast han har inte riktigt fattade vad han väntade på...) och bullar har bakats i väntan på action...
  
Rut på insidan... Perfekt portabelt bord.

    
Sen, äntligen, dök hon upp hos oss under augustis sista dag!


    
Fina Martina kom och hälsade på med jämnåriga Ester. Rut och Ester, som två gamla tanter, som gör Kalmar osäkert om några år...

 
Det lilla livet är en ultimat pannkaksmedhjälpare. Och den som uppfann babynästet är ett geni!

 
Kära Becka har virkat de finaste mobilerna till vagnen och till skötbordet (och till diskbänken i det här fallet). Så påminns lilla Rut om sitt arv från de mörka svamprika ydreskogarna.

Nu ska vi försvinna in i bebisbubblan lite till och njuta av det härliga sensommarvädret!

På återseende!