onsdag 27 augusti 2014

Konstmarknad i Sund, gröna gädor och... LEDIGHET!

Föräldraledigheten är inledd!

 
Lagom till lunch sa jag tack och hej, vi ses någon gång 2015! Sedan for vi upp till Ydre för Sunds konst- och hantverksmarknad där jag skulle sälja printar och vykort! Snälla Sven och Kerstin skickade med mig årets första pumpa. Jag tycker fortfarande att det är exotiskt med pumpor och vill helst pryda hela tomten med de orangea skapelserna när säsongen kommer. Finns liksom bara på Öland känns det som.

    
Mitt hörn i tältet!

  
 Fina Maria jobbade dagen till ära och sålde konsten om någon ville köpa. Och kära Christian kom förstås förbi!

 
Ett porträtt dagen till ära innan vi blir tre... (Tack och bock Maria för bilden!) Det var en himla trevlig marknad så jag hoppas det blir av igen nästa år. Kanske skulle önska lite bättre väder (det regnade rejält i omgångar) men folk var glada ändå! Och det är ju huvudsaken!

  
 Innan vi for hem på söndagen så besökte vi Hedners park i Asby. Där finns det en trollstig...

  
 ... och Sveriges tjockaste gran!

 
Så sa vi hejdå till mamma och pappa och nu tänker vi inte lämna den avlånga ön på ett bra tag!

  
Med hem från Lopperyd kom en kompis till min guldgädda. En grön gädda! Signerad min far - Gäddtorkaren! Medan Christian jobbar om dagarna hänger jag runt med slappa katter och en alert kno.

  
 
Det är så härligt att det fortfarande blommar en massa olika blommor nere i sjömarkerna!

 
Och lite vila blir det ju också! En kan ju inte vara helt utsjasad när det är dags för det lilla livet att titta ut.

På återseende gott folk!


måndag 18 augusti 2014

Nu ska det skjutas...

Jag har kommit fram till att pelargonier är en blomma för mig. Jag kommer ihåg att vattna de små liven och de växer och blommar. Alla andra blommor bryr jag mig liksom inte om. Så då tänker jag; varför sluta med ett vinnande koncept?!

Så, nu har jag gått runt med saxen och klippt till ett gäng med skott! Så hinner de få rötter och leva lite innan vintern kommer och de går ner i "dvala". Dessutom är utgör de ett ganska fint litet gäng när de står i sina olika vaser.

  
 

Väx, små liv!


söndag 17 augusti 2014

Semester och bröllop!

Ledig dag och bröllopsfest är bra grejer att bocka av under en helg!

    

     

I fredags var jag ledig. Tog en semesterdag för att det faktiskt är lite skönt att vila sig lite inför vad som komma skall, tänkte jag. Alldeles härligt var det. Sov lääänge, städade lite, hängde med grisen, promenerade och avslutade med grillat lamm från ön. Lediga dagar är strålande dagar! Sedan på kvällen dök Hampus och Jenny upp och på lördagen for vi i samlad trupp till Karlskrona för bröllop! 
 
    
Vi klädde upp oss! Jag, kulan, maken och svanen!

    
Erik och Kattis var finast av alla!
 
  
     
Och vilket ställe! Som ett Downton Abbey med svindlande trappor och våningar upp och ner. Hemliga rum och spöklika vindar. Och en chockad husmus.
 
  

Bröllop är bra! Massa härliga vänner på en och samma plats, god mat och alla är glada!

Tack Erik och Kattis för finfint kalas!




tisdag 5 augusti 2014

Matlådor, boande och höstlängt...

När det händer grejer som rör liv och död är det bra med matlådor. Därför har jag i helgen gjort storkok av linsgryta och svamppaj (dock blev det i slutändan bara en paj efter en incident rörande en tappad form, tappat ägg och lite så...) och tidigare i veckan har det även kokats ihop ett rejält lass köttfärssås och ostpajer. Nu är vi redo! Boande överlag har helgen handlat om skulle jag säga. Barnkläder från kära syskon och goda vänner har packats upp och sorterats, barnrummet har gjorts i ordning (även om det troligtvis kommer dröja innan kycklingen sover där och det kommer definitivt dröja innan hen kan leka med våra gamla leksaker som än en gång fått komma ut ur kartongerna. Men, men... Det är ju trevligt för mig!)

Det har också vilats en del för värmen har ju knappast försvunnit, trots åsk- och regnskurar... Och när det väl ha regnat har det passat ypperligt att vara inomhus och rita! Den 23 augusti kommer jag och mina bilder finnas på en konst- och hantverksmarknad i Sund i Ydre kommun. Så nu ritar jag lite till det och hoppas att det kommer finnas vykort och mindre posters till försäljning då och även på min lilla hemsida.


 
Boande i barnrummet. Nu väntar vi bara på den nya inneboende...  

    
Efter matlagning och boande placerade jag mig i skuggan under äppelträdet. 
Doris var min utsikt... 

    

    
Och så har det ritats. Är faktiskt sugen på höst nu. Det slår aldrig fel. 
Vid den här tiden då är jag sugen på lite tjockare tröjor och sval luft. 
Och kräftor.

Christian har varit på svensexa och sedan kört motorcykel för sista gången denna säsong denna helg men nu kommer han vara hemma, vilket känns himla mysigt. Då kan vi liksom vänta in den nya familjemedlemmen tillsammans och fara på grejer tillsammans. Himla mycket roligare! (No offence, lille kno. Kno är gullig och mysig men inte jättetalför...)

På återseende!

Fridens!