måndag 16 september 2013

Besök hos Salong Eva, besök hos stor katt, promenad på Prinsessan Estelles promenad och valpar!


Efter en fredag i kräftans tecken, en lördag, som bestod av ett, för knos del, besök på Salong Eva och god middag i glada vännerslag, bidde det en utflykt norrut på söndagen.

 
 Frisören hos Salong Eva blir bättre och bättre. Nakenklippningen är numera hyfsat jämn! Kunden är dock fortfarande inte övertygad...


Hos David och Elin bor en jättekatt! Eller har de ett jättelitet piano?

  På söndagen for vi norrut med Löttorp och kollegan Anna som mål men först en tur till lummiga Borgholm och promenad till Solliden. Fast vi gick aldrig in utan drack bara lite kaffe i det mysiga Kaffetorpet!


 

 

Maken var glad och den lilla fågeln också.
 
Fin entré till Solliden.
 
Världens minsta delikatessbutik och kno på gammal mur.
 
Kändes som att vara med i Ronja Rövardotter med borgen som tornar upp sig bakom träden.

Målet på resan var 10 stycken storpudels valpar på 5 veckor! 
Och fika hos Anna då förstås! 


 
 
 Så otroligt söta! Valpar luktar så gott på något konstigt vis! Skulle lätt ha fått plats med minst en valp i min väska men fick aldrig riktigt tillfälle att verkställa stölden... Nästa gång kanske... Då kanske jag ska ta en större resväska så jag kan ta med mig ett helt gäng?

 Valpmys är ett otroligt bra avslut på en helg! 
Kan varmt rekommendera det!

Fridens!

onsdag 11 september 2013

Besök i Trollskogen


I helgen som passerat fortsatte vi med vår nya hobby, upptäcka Öland, och for norrut. Vi packade te och, till Christians stora glädje, hittade vi även plånboken i bilen så vi kunde köpa med oss bullar! (15 minuters muttrande vändes till glädje på en sekund när vi hittade plånboken i handskfacket och kunde konstatera att det visst skulle bli bullar.) Färden gick till naturreservatet Trollskogen!

Nästan som utomlands.


  På östra stranden kan man se vraket efter skonaren Swiks, som strandade här en stormig jul 1926. Den sju man starka besättningen lyckades ta sig i land oskadd med hjälp av livbåt. Puh!
 
Vi klappade på Trolleken. Jag var just på väg att klättra upp i den men hejdades av en liten "klättra ej i trädet-skylt" i sista sekund. Istället fick kno posera lite avslappnat framför den istället. Den är minst 900 år gammal!


Här valde vi att fika. Med utsikt mot fyren Långe Erik.

 
Christian var nöjd över goda bullar, smothie och te och kno var nöjd som fick traska runt i vattenbrynet denna varma septemberdag.

En himla fin lördag i Trollskogen!

Fridens!


onsdag 4 september 2013

Kräftor på Lopperyd


För någon helg sedan besökte jag och kno fantastiska Lopperyd. Det skulle ätas kräftor och umgås med släkt! 
Öland är verkligen fantastiskt härligt med havet, strandängarna, de bördiga åkrarna och det karga alvaret. Lopperyd, i skogen vid en sjö, är på ett helt annat sätt. Annan natur och ett annat lugn. Det går inte att inte älska. Mitt finfina barndomshem!

Här kommer ett axplock från den otroligt goda (ja, kräftor är det absolut bästa jag vet tätt följt av spagetti och köttfärssås) och härliga helgen!


Östra Lägern var blank och tyst.

Kunskap fördes vidare i generationer... Sally tog fasta på att kräftor går upp och ner. Eller var det baklänges det var...?


Thea roade sig, som en vilde, i sin grop...


 
... men lugnade sig snart och fick en vän.

Kno hittade sin plats i trappan i vanlig ordning och kunde därifrån hålla koll på vad som hände upp mot ladugården. 

En oerhört liten kräftbebis hittades och förevigades innan den fick hoppa ner i Lägern igen. Förskräckligt söt!

Klockan 21.00 på lördagskvällen samlades samtliga runt borden och kräftskivan kunde börja. Alla fick ta varsin hatt och jag plockade, såklart, åt mig min gamla goding. Den har jag burit med stolthet sedan 1990. Då var jag 4 år. 
Varför ändra på ett vinnande koncept? 

Kno fick låna den en liten stund bara. Så han kunde få lite kräft-feeling han också. 
 
Efter en sen kräftskiva var det på söndagen dags att säga hejdå och på återseende. 


Som tur är fick jag med mig lite kräftor hem till Öland så att vi ska kunna njuta av kräftor fler gånger. Faktiskt redan på fredag! Då blir det kräftor med härliga familjen i Kalmar! 
Så. Himla. Gott!

Fridens!