fredag 28 juni 2013

Besök i huset med min fru

Igår kl 18.00 svängde jag in till Runstenskyrka. Där stod ett nyfiket och intresserat gäng, som i samlad trupp skulle besöka det fina huset i Runsten. Det var till salu för någon månad sedan och har nu köpts av ett en trevlig familj, som med öppna armar välkomnade ett gäng främlingar. Tack Amanda och Tobias för det! 
Jag skrev tidigare att det stått öde länge men det fick jag reda på var osant! Det bodde en man här tills för några år sedan bara! Så, här kommer lite bilder från huset. Det finns en del att göra, minst sagt, men OJ vad det kommer bli fantastiskt! (Det är ju redan fantastiskt men kan bli "fantastiskare"! (Pappa, jag vet att det inte finns något som heter fantastiskare!)).

Entrén till stora huset och till sidobyggnaden.

Fin, lite hemlig ingång till trädgården på baksidan och där, bakom de lummiga träden, skymtar en ruin. Tänk kräftskivor där inne under barhimmel med lite kulörta lyktor!

Fina detaljer överallt! Gångjärn, handtag, kakelugnar, tapeter... Och färgen i köket ska vi inte prata om! Mintgrönt! Love it!

Ok, det är en del att göra. (Kan bara föreställa mig det samtalet, som vi skulle behövt ha med mamma och pappa över en kroppkaka, om det var till detta ställe vi tagit med dem den där sommardagen för snart två år sedan). Men jag tror detta kommer bli grymt! Ska bli kul att följa!

Fina gamla sängar!

Min fru för kvällen! Kändes väldigt modernt och bra när den nya ägaren frågade om vi var ett par och bodde ihop på gården i Folkeslunda. Tyvärr har jag ingen fru som Åsa, men jag känner att vi skulle vara ett alldeles förträffligt par om kärlekskänslor funnits! Tack för dejten, Åsa!

Imorgon kommer stora delar av familjen Månsson och kära far på besök! Första gången för Kajsa att se gården och jag ska få hänga lite vid tennisbanan i solen då Jacob ska lira. Alltså jag tror att de kommer. I dessa svensexe- och möhippetider litar jag inte på någon. Inte på någon! Men jag hoppas att de kommer! C far ju och åker hoj igen så jag hoppas få sällskap av min sovmorgonpartner Alva igen.

Fridens! Tror jag... 

torsdag 27 juni 2013

Möblemang och gamla hus

Möbleringen fortsätter!


Rengjorde loppisfyndet från gårdshuset. En dragspelsvilosäng? 
Lite för skör för en människa men passar finfint för en Sally. 
Inomhus ska den få agera filtförvaring för svala sommarnätter och kalla höstdagar!

Farmors gamla soffa dammsögs och plockades in för att sällskapa den gamla blå. 
Ljusslinga från Lagerhaus hängdes upp i stället för taklampa. 

Kalt på väggarna och i fönstren än så länge men skönt med sittplats för många rumpor.
  
Plockade in lite fler pioner.
 
Så fort den sista golvsockeln är på plats och målad så ska skåpet ställas på plats och fyllas med böcker! Blir sommaren kall kan man låna en filt... 
såvida det inte ligger en liten Sally på den.

Ikväll ska jag och en nyfunnen vän, Åsa, titta på det otroligt fina huset i Runsten! Det har varit öde ett bra tag men de nya ägarna bjuder ikväll, tillsammans med nätverket Öländska hus, in till visning! Hur fint som helst!


(Bild på huset från Öländska hus facebooksida)



Fridens!

onsdag 26 juni 2013

Före och efter - samma hörn av salen

Före (nyårsafton 2011):

 
Kno fick besök av Zelda, som höll sig borta från staden och alla fyrverkerier.
(Foto: stulet av Hanna Heyl på Facebook)


Efter (25 juni 2013):

Möbleringen har sakta tagit sin början!

Fridens i regnet!

tisdag 25 juni 2013

En får smida medan järnet är varmt!

Klockan 02.00 la jag ner penseln i natt. 

Jag kom in i ett flow igår kväll och efter en halv ljudbok, två ölkorvar, ett glas coca cola och otaliga meter maskeringstejp är nu alla (förutom den sista golvsockeln, som vi väntar på ska komma till Bauhaus) lister färdigmålade i stora salen! 

En får smida medan järnet är varmt!

P.S.
Ett hett tips, när man måste tejpa på tapeter, som man är rädd om, så ska man inte använda vanlig maskeringstejp, för den kan dra med sig den fina tapeten. Tesa har massa bra tejper och den som är rosa är grymt bra för tapettejpande!

Fridens!

måndag 24 juni 2013

Lister och blommor

Vi väntar på sista golvsockeln, som var slut på Bauhaus, sen är det största, och sista, rummet på nedervåningen listat och klart! Ikväll ska jag börja måla listerna och lagom till att min storasyster Kajsa, och alla hennes barn (låter som hon har minst tio stycken men de är bara fyra) kommer på fredag, ska rummet vara möblerat! 
Så. Himla. Härligt!
 
Fönsterna har drevats...

...och socklar och lister har spikats fast.

Ute blommar äntligen pionerna! Kno var dock mer nyfiken på grannarna eller kanske hästen i hagen utanför...
 
Efter listuppspikningen bidde det en promenad ner till sjön. Det är mycket blommor nu! Massa olika färger! Har svårt att tro att man någonsin kan tröttna. 


Kära C var med på promenaden. Och detta yrväder också...

Plockade in några kvistar efter promenaden, så vi kan njuta av dem lite extra. Även inomhus.


Fridens!

Arbetsläger/Midsommarfirande

Alltså! Man kan bli rörd för mindre! 13 tappra vänner dök upp lagom till sillunchen på midsommarafton. De hade icke blivit avskräckta för inbjudan till "Arbetsläger/Midsommarfirande".
Efter en lunch med sill, paj, sallad, lite öl och liten snaps så svirade vi om och drog in i den mörka ladan (lagom när solen tittade fram och värmen vreds upp till högsommartemperatur).
Efter ca 2,5 timmar var ladan betydligt mer städad än den var innan och, efter lite uträkning och vadslagning,  konstaterade vi att vi städat ur 3,5 kubikmeter antikt bajs! Inte illa!

3,5 kubikmeter antikt bajs i en överlastad släpvagn samt tappra jobbare.
 
Den lurviga damen, som lyssnade till Trassel, hängde runt på gården till knos stora glädje (inte lika stor glädje för damen, som aldrig fick vara ifred för pojkspolingen...)

Efter det for vi i till Bjärbybadet för tvagning. Kallt som attan men det schamponerades och tvålades in kroppar ändå! Alla badade. Alla. Till och med C!
 
Efter det smutsiga jobbet trängde vi in oss i några bilar och for till badet.

 

 
Efter badet följde grillning, lite dans, lite eftersök efter saknad gäst, diskussioner om huruvida Rachel Weisz verkligen är med i About a boy (det är hon) och lite mer jordgubbstårta.
Tack alla fina vänner som kom och hjälpte oss! En blir allt rörd!

Tack!

tisdag 18 juni 2013

Vi har inte ens försökt ta livet av varandra med tapetkniven!


Vi lever! Och vi har inte ens försökt ta livet av varandra med tapetkniven! Eller dränka varandra i tapetklistret heller för den delen. 

Klövertapeterna är uppe!
  
 
Efter en stadig frukost med plättar, a la farmor Ulla, satte vi igång. Se så peppad C ser ut...

Kno var dock inte lika peppad utan var mer peppad på grannhunden Sara, som löper... 

Vi höll på från det att det var alldeles ljust och soligt... 

 



 
... till att det blev alldeles nattsvart.

 
NU.ÄR.VI.KLARA!