måndag 30 juli 2012

Sommarsummering och ett målat hus!

Så mycket god mat, god dryck och trevligt sällskap som dessa fyra semesterveckor har bjudit på!
Från dag ett har vi haft besök och igår for Emilia, som var sist ut, hem. Hon var också den som fick se resultatet av vad alla våra gäster ägnat sin öländska ”workation” åt; ett färdigmålat hus!
Emilia la sista handen på huset!

Tänk om jag och C skulle målat allt själva! Då hade semestern mest blivit en plåga och huset kanske ännu inte skulle vara färdigt.
Så, tusen tack! Strålande arbetsinsatts!
Det absolut bästa sättet att måla ett hus på är:
  • att bjuda in vänner som man gillar.
  • att måla dagtid efter en lång frukost (gärna med nybakat bröd – Tack, Ludde!).
  • att avsluta kvällarna med god mat och dryck (gärna grillat nere vid sjöbodarna).
Fina vänner!

Ful, men god, fisk!

Grillspett är grymt smidigt!

Bra avslut på en målardag!

Lite utflykter har hunnits med mellan strykningarna av vitt runt fönsterna. Norra öland har upplevts, glas har beskådats och kroppar har svalkats i Ekerum och fynd har gjort på loppis i Norra Bäck.

Liten och trasig men fin docksäng från loppis!

Veronica Maggio spelade där inne men vi var där ute...

Dessutom tog vi en tur till kära Lopperyd för bastubad, umgänge, hämtning av möbler och pussar på lilla Eliam.

Två syskonbarn:
 Ett lite större: Jacob.
Ett lite mindre: Eliam.


Lopperyd visade upp sig från sin allra finaste sida!

Pappa också!
  
Av mamma fick vi den här fina och sanna skylten,
som nu också har fått sin plats i vårt kök!

Trots att det kanske inte var så mycket semester på semestern så känns det ändå helt ok nu när vardagen kommit igång. Jag tror att hösten kommer bli härlig med lite fönsterrenovering innan vintern kommer, lite utrivning av ladan och sen, när det blir allt för kallt, kan man vara inne och elda och tapetsera och måla. Det blir grejer!

Tack alla inblandade som målat vårt hus så fint!
Färdigt!

På återseende!

fredag 20 juli 2012

Storebror och vitmålning...

Bror Per med familj är här och utflykter på ön varvas med målning av fönster.

Kristina hade med en påse med bland annat tidningen Sköna hem, vilket blir kalas som inspiration nu när vi ska tänka om på nedervåningen (det som innan skulle bli matsal lutar nu istället åt att bli ett bibliotek! För ett sådant måste man ju ha om plats finnes. Speciellt om man ska kalla sig själv bibliotekarie...)

Kvällarna har tillbringats med god mat och dryck, smurfar och dödande av flugor med det nya elektriska flugdödartennisracket!


Imorgon tar vi en paus från målning och far på utflykt norrut!

Fridens!


tisdag 17 juli 2012

En ser rött. Helt rött!

Vi har tagit turismen från Tyskland till en helt ny nivå här på gården. Inte bara får våra tyska gäster se fin natur och röda stugor, de får måla själva också med riktig falu rödfärg! Kanske kan bli en ny turistattraktion vart tionde år när huset ska målas om igen?

Nu är hela huset målat rött tre gånger och alla trädetaljer är oljade med grundolja för att sedan kunna målas vita, något som Patrizia redan börjat med. Fantastiskt att vara många som kan hjälpas åt! Vielen Dank!

Knutarna har målats en gång med falu rödfärg... fast svart sådan också. Egentligen skulle det vara tjära men rödfärg... fast svart... är lite smidigare att handskas med.

Fridens!

(Bilderna kommer lite huller om buller i vanlig ordning här i mobiltelefonen...)

söndag 15 juli 2012

VW. Volkswagen? Nä! Vickan och Winnerbäck!

Idag var vi ett litet gäng som begav oss, med lite mat och dryck, till ruinen i Borgholm. Det vankades konsert!

Winnerbäck var huvudnumret och Järvinen var förbandet.

Himlen var blå, rumporna skakade och händerna klappade i takt.

Kvällen fick även lite kunglig glans då kungabarnen diggade med från ett fönster i ruinen. (På bilden ser ni Daniel, Sofia och Phille. Vickan gick ur bild...)

Himla bra kväll!

lördag 14 juli 2012

En ser rött... falurött!

Stefan och Patrizia från Berlin är på besök och det är Hampus och Jenny också! Eftersom vädret är till belåtenhet här på ön, tillskillnad från övriga landet, och det är roligare om man är flera så har vi idag målat två strykningar falurödfärg på den östra gaveln och en strykning på den västra, vilket betyder att huset alldeles snart är alldeles rött!

Fridens vänner!

torsdag 12 juli 2012

Dörrar på plats!

I vinter blir det till att skrapa och måla dörrarna från Österlen. Men nu hänger de ordentligt och fyller sin funktion. Några nycklar saknas dock så gäster kan bliva inlåsta...

Fridens från ett varmt, soligt och regnfritt Öland!



måndag 9 juli 2012

Takskrap, svett och flugor...

Efter ännu en kamp mot flugorna med nya flug-klisterfällor och en tur med dammsugaren (japp, det är faktiskt effektivt!) så är det dags att ta sig an taket i lilla matrummet. Efter att ha provat stålborste, stekspade och annan skrapa hittade jag slutligen det mest effektiva verktyget. Nu ska här skrapas!

Efter att ha lumppappat lilla matrummet i förrgår och strykt på ett lager tapetklister på pappen, istället för dyr non-drop-färg, grundmålade jag rummet igår. Så snart ska allt detta rum också vara möblerbart!

lördag 7 juli 2012

En får passa på...

När katten är borta...

C är på väg norrut för att simma 3 kilometer i en älv så då gör jag en kupp!

Den gamla klockan, som fanns här när vi flyttade in har dammats av och kommit upp på väggen. Den funkar inte riktigt men pappa kanske kan fixa den...

Fin är den i alla fall!

torsdag 5 juli 2012

Rosa och grått

Det är så fantastiskt skönt att nu, under fyra veckor, bara ha ett jobb. Nu kan man bara fokusera på att måla, snickra och måla!

Det som ska bli vårt sovrum har nu målats klart. Kunde allt ha fått bli lite mer rosa men det är svårt att veta när man står i affären och väljer färg... Medan jag i två omgångar målat rosa har jag lyssnat på macho-deckare, Snömannen, av Jo Nesbo (finns inte norska ö på mobilbloggen...) Spännande är den och ljudböcker är verkligen perfekt när man målar!

Hann även med strykning nummer två på trösklarna. Det är en klassisk grå linoljefärg, som man stryker på i tre steg. Vid de två första strykningarna späder man färgen med en sorts balsam. Tredje, och sista, strykningen ska bara innehålla linoljefärgen. Fint blir det och denna gång såg jag till att Chippen höll sig undan... Inga mer tassavtryck på golven.

Tack Sven och Kerstin för god middag ikväll också!