söndag 29 april 2012

Se handen i arbetet, se handen i arbetet... Det ÄR meningen...

I helgen har jag och knoen hängt bara han och jag. C har varit i huvudstaden så vi har fått underhålla oss själva.

Vi har gått långa promenader i solen, kaklat enligt devisen att man ska "se handen i arbetet" (dvs, det bidde kanske lite vågigt och när jag var nästan klar insåg jag att jag använt den nya kakelsågen som en vanlig kakelklyv... Men, men...)
Nu ska kakelmassan härda till imorgon och då blir det fogning!

Nu gosar jag ner mig med Chippen, en god bok (bokcirkelns Korparna av Tomas Bannerhed) och en kopp kaffe. Ikväll får vi återse kära C igen! Tjoho!

Här kommer lite bilder från helgens aktiviteter (i en icke kronologisk ordning för blogg-appen kan inte sortera...).

torsdag 26 april 2012

Kovalkad...

På promenaden häromdagen hälsa jag och knoen på fina, nyfikna kossor, som kommit ut på grönbete i en närbelägen hage.

Fina små kalvar, en mastig tjur och en vit ko som bråkade med en brun. (Som tur är hade de slutat tjivas när jag kom tillbaka efter rundan runt åkrarna.)

Lite utstirrad bidde man...

Men nyfikna var de och kom för att kika vilka vi var.

Liten fin!
  

Den bråkiga, vita bufflade och jagade...


En alldeles krullig, som mest stod och tittade med bruna, fina koögon.


Alldeles uppjagad och sedan utmattad efter att ha sprungit runt, runt, runt på ängarna.



Så där, en kovalkad i regnrusket!

onsdag 25 april 2012

lite smått och gott...

Har troligtvis en avi från Telenor hemma som väntar i brevlådan och alltså snart en ny telefon!
Men i väntan på det så kom jag på att jag kunde föra över bilderna jag tagit med C:s kamera!

Så här kommer köket och ett gäng kossor! Hepp!

Köket är nu målat! Den gamla omslagsbilden från Hemmets journal, som ska få en ram, kommer göra sig bra med det gröna och grå! 

Vedkaminen sprider värme och mysigt sprak! Vi eldar just nu upp de timmerväggar som pappa sågade ner bakom kakelugnen i matsalen! De är torra som fnöske och brinner som om de vore dränkta i tändvätska! Kalas att elda upp lite av huset när man fryser!

Hyacinter blommar och doftar ljuvligt juligt i april!

Den utfyllda och icke tillplattade framsidan! Brunnen, som skymtar som en stenhög mitt i det bruna, fick sig en törn av maskinen och är nu lite livsfarlig för barn och djur... Den är öppen, fylld med vatten och kastar man sten i den verkar den djup...


Idag har knoen varit alldeles själv på gården för första gången! Igår flyttstädade vi nämligen lägenheten i Kalmar och lämnade nyckel till Simon!
Tur att vi har en granne som Kerstin, som i regnrusket kunde säga hej till den lille lurviga och ta ut honom på kisspaus. Tack!

p.s Kossorna kommer visst nästa gång.

Fridens i regnet...

måndag 23 april 2012

En död telefon, en händelserik helg och hundknark...

Bloggen ligger lite i vila just nu tyvärr. Detta beror på att min telefon, tillika kamera, gått hädan och jag inväntar en ny. Det går ju inte att vara utan mobil! (om man inte heter mamma Karin Nyström förstås).

Efter utflytten på ön hyrde vi en maskin i lördags och körde bort alla jordhögar för att fylla ut framsidan. Den lördagen hade jag en riktig besserwisser-dag i ordets rätta bemärkelse. Jag hävdade nämligen att det var för blött ute för att köra runt med maskinen, den skulle ju bara fastna… Men nej då… C hade en plan… Men mycket riktigt… Jag blev grym på att gasa och styra den lilla maskinen bakåt medan C, som satt i bilen och drog upp maskinen gång på gång, fick erkänna att det kanske var lite för mjukt i marken… Dock blev det i alla fall klart efter mycket om och men och vi kunde traska bort till ”nya grannar”, Annette och Posse med familj, och äta våfflor! Himla gott och trevligt! Och så fick vi hälsa på himla söta lamm som fötts!

Köket blev under helgen färdigmålat och jag lyckades faktiskt få bort all färg som hamnat på golvet och inte på tidningspappret som jag la ut…

Så nu är det bara att skruva fast luckorna, fixa fönsterfoder, golv- och taklister, lite andra lister och sådant pill och sen är det klart! Och i veckan kommer bänkskivan och fönsterbågarna och i helgen ska jag kakla! Sen är det klart! Hipp hipp hurra!

Nästa gång ni besöker bloggen kommer en bildkavalkad av ett pastelligt kök, kossor, och kanske en liten grävmaskin…

Till dess kommer här lite mysiga bilder som man kan titta på när man har tråkigt, är nere eller helt enkelt bara vill se mysiga bilder. Lite knark som gör gott! Fast man kan få lite ont i hjärtat för att de är så fina...

Afghantassar...

Till och med en groda kan vara söt! Men bara om den sitter på en newfoundlansnos...

Tänk om man hade en sådan här som kompis till knoen!


Fridens!

tisdag 17 april 2012

Stockholmshäng med Batra

I julklapp fick vi, av Cs syster Sandra, biljetter till David Batras föreställning om arga lappar. Nu i helgen var det dags! Vi lämnade Öland på lördagsmorgonen och solen sken, det var vindstilla och 7 grader varmt. Vädret var fint nästan enda upp till Nyköping. Sen kom vintern... Fy! Hade inte skor för en decimeter snömodd…
Vi svängde av mot våra gamla hoods, Midsommarkransen, och köpte med sushi och hälsade på kamälgen, som blivit påskfin. Därefter for vi hem till Patrik och Jenny för lite tvillinghäng innan det var tid att fixa sig inför Batra.

Snöslask i Kransen!

Icke bra skor för detta väder...

Kamälgen i Midsommarkransen!

Tage och Tyra!

Vi möttes upp igen, lite senare, vid Helenes krog vid Mariatorget för att äta god fisk- och skaldjursgryta och sedan skratta så man fick ont i kinderna av Batra. Därefter följde drinkar på Rival och sedan färd till Stuvsta där natten spenderades.

Söndagen bjöd på knyt-brunch hos Patrik och Jenny igen och denna gång dök även Anna och en sliten Mattias upp (det var svensexa kvällen/natten innan). Himla gott och fint var allting och det dröp av vitlök! Himelskt!
Nere i tuben mot Solna!

Kära Anna var på plats!
  
Tage har missat munnen... Men bara lite...

...Tyra också...

Patrik och Jenny fixar krubb!

Knoen var med! Som vanligt.

Världens brunch med ägg och bacon, vitlöksfrästa champinjoner, pastasallad, hoummus, tzatziki, hembakat bröd, ostar... Ljuvligt!

Och fin dessert för att toppa allt goda!

Som ett sista stopp for vi förbi familjen Nyström junior i Tyresö och där blev det mer gott; kaffe och påsktårta. Maja, Märta och Melker var gulliga som vanligt och Märta, som slagit ut lite tänder och fått några lösa efter en lekplatsolycka, var vid gott mod. Med en påse med inredningsmagasin, som Kristina plockat ihop, började sedan den långa resan söderut mot Öland.
Under helgen har även kära Becka bokat in mig och henne själv på flyget mot Ida W i Bristol! Sista helgen i juni far vi! Tjoho!


Allt gott kära vänner!

måndag 16 april 2012

Badrummet

Vi har latat till oss lite nu när vi faktiskt bor på ön. När vi bodde i Kalmar for vi ut efter jobbet, slängde i oss mackor och satte på oss byggkläder för att sedan jobba några timmar. Nu kommer vi hem om dagarna, lagar mat, kanske vilar lite på maten, promenerar en bit, badar badkar och sen kanske någon timme, på sin höjd, försöker vi ta tag i något litet projekt… Men de små projekten i veckorna gör väl sitt till det stora hela ändå. Om än lite långsammare...

Badrummet på övervåningen är i alla fall fyllt med badrumsgrejer nu så det rummet är verkligen klart. Och vi har fått låna färgprov från Kvänum också och deras fina pärlgrönanyans, som vi ska ha på luckorna i köket. Så nu är färg köpt och det är bara att börja pensla på!

Här kommer en rundtur i badrummet!
Mogna ankor för tandborstar!

Ansiktsmask på!

  


Snart kommer en uppdatering från helgens 08-besök som bjöd på skratt, mat, drinkar och vitlök.